APASEB – 15 alkalmas integratív zárt pszichodráma önismereti csoport

Ritka mikor két önismerettel és terápiával is foglalkozó férfi vezet olyan vegyes csoportot, ahol lehetőség van arra, hogy az apával és a férfival kapcsolatos mintázatok közt megjelenjen az elfogadás, támogatás, megtartás és biztonság mezője is. Önismereti csoport céljai között szerepel az önbizalom, magabiztosság, önkontroll, önérdek érvényesítés, tehát az énerő növelése és az EQ fejlesztése is. A csoportban tegeződünk, Bodywork, családállítás és pszichodráma mellett coaching, nlp és tréning elemek is megjelennek.

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy:
Jobban ki fogsz tudni állni magadért, kevesebb lesz az alárendelődés vagy nincs fölöslegesen konfliktus idősebb-erősebb férfival vagy nővel, főnökkel, kollégával, ügyféllel stb, tehát jobban fogod tudni kezelni őket.
Pénzzel kapcsolatos témák megdolgozására is lehetőséget nyújtanak a folyamatok, ez egy későbbi bértárgyaláson  előnyt jelenthet számodra.
Szülőkkel, közeli rokonokkal csökkenhet a feszültség, és könnyebb venni a kihívásokat, növekedhet a függetlenedés érzése, akár pénzügyileg is.

A pszichodráma célja: flexibilitás, kreativitás és spontaneitás fejlesztése színes formában, egyéni és csoportos játékokkal. Magyarul: gyerekkori sérelmek feldolgozása, hiányok töltése, ami felnőttként pl. kiégést túlhajszoltságot, kedvtelenséget vagy akár a meg nem értettség szorító érzését is okozhatja.
Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy:
A rugalmasság fejlődése miatt könnyebb megkülönböztetni a káros stresszt a kihívástól. Tapasztalatok alapján a csoporton a szorongás egy része dühhé, agresszióvá válik majd becsatornázhatóvá egyre magasabb vágyak/célok irányába. Lazább, felszabadultabb lesz az életérzés, segít a sikeressé válásban-kiteljesedésben.
Spontaneitás fejlődésével könnyebb venni az emberek igényeinek felmerülését, megérteni a hátsó motivációjukat, pl. elme szórakoztatása, magabiztosság tesztelése, gondolatolvasás igénye. Kisebb lesz a hullámvasút vagy kevésbé lesz olyan mintha az idegszálakon hárfáznának, ezért ösztönösebben lehet asszertívabbá és önérdekérvényesítőbbé válni.

MILYEN TÉMÁKAT HOZHATSZ A CSOPORTBA?
– Bármi, amiben elakadtál, nehézséget okoz és nem tudsz túllépni rajta, fejlődni szeretnél – néhány példa.:
– Nem vagyok elég…. jó, sikeres, szerethető, gazdag, vicces, vonzó, stb.
– Van, hogy ez kivetül az éppen aktuális partnerre, és azt mondom, hogy ő nem elég vonzó, vagy nem harcol értem, és ettől nekem nincs is olyan érzésem, hogy kellenék neki.
– Vagy a társ nem elég figyelmes, nem elég szenvedélyes, nem tud eléggé gondolatot olvasni, és nem is ért meg igazán, stb.
– Nem sikerül hitelesen megmutatni, hogy frusztrált, esetleg dühös vagy, és ha végül eláraszt a dühöd, akkor bűntudatot érzel – vagy akár tartasz ezektől az érzésektől magadban, másokban.
– Szeretnél kapcsolódni a saját biztonságot adó erődhöz és kifejezni azt, szeretnél sikeresebben szembenézni az akadályokkal az élet különböző területein.
– Úgy érzed kevés az önbizalmad és nehezen tudod képviselni önmagad?
– Emberi vagy párkapcsolati problémákkal küzdesz?
– Vissza-visszatérő élet eseményeidet nem tudtad eddig megváltoztatni, kilépni belőlük vagy újakat létrehozni?
– Szeretnél mélyebb tudást önmagadról vagy hatékonyabban kezelni a szociális stresszt?
– Szeretnél újra a szerepálarcok mögötti valódi éneddel is kapcsolódni?
– Szeretnél dolgozni az elnyomott vagy letagadott érzelmeiddel?
– Szorongsz vagy félelmekkel küzdesz, talán le is fagysz olykor?
– Szeretnéd csoportos, szociális készségeid fejleszteni?

Van kedved hozni a saját történeted, dolgozni magadon a csoportban és találkozni mélyebben önmagaddal és a többiekkel, hogy utána új felismerésekkel térj vissza a mindennapi életedbe?
Ha úgy érzed itt a helyed, ne hagyd magad lebeszélni!
De ha úgy érzed nincs itt a helyed, ne hagyd magad rábeszélni sem!

Jelentkezés:

Vegyes a csoport, általában 2/3 a nő, ez alkalmat ad a gyakorlásra, mintázatok fejlesztésére.

Csoportba kerülést rövid online interjú előzi meg, ahol kölcsönösen megvizsgálhatjuk egymást. Mivel nem vagyunk klinikusok, ezért nem engedünk a csoportba ilyen igényű személyeket, viszont tudunk ajánlani a jelen élethelyzethez jobban illeszkedő csoportokat, terapeutát.

TERVEZETT DÁTUMOK:
2023.09.23.,10.21.,11.18.,12.16.
2024. decemberéig
A további dátumokat félév vége előtt adjuk meg, várhatóan minden hó 3. szombatja lesz.

CSOPORTFOGLALKOZÁS DÍJA: 22.000 forint/ alkalom

CSOPORTVEZETŐK:
DÓZSA GERGELY – pszichodramatista, Senior Coach, Motivational Maps practitional, akkreditált BELBIN csoportszerep coach, Theory U, Dr. Daubner tanítvány (20/398-4778)
MÁRTON KRISZTIÁN – pszichodramatista, Bodywork Csop.vez. jelölt, Dr. Daubner tanítvány, családállító, integratív tanácsadó, INTA

A korlátozott létszám miatt a helyed az alkalom díjának befizetésével biztosíthatod. Számlaszámot, ahova utalhatsz, pontos címet és a részleteket emailben fogod megkapni az interjú után.